МВР предлага неговите служители да получават левовата равностойност на полагаща им

...
МВР предлага неговите служители да получават левовата равностойност на полагаща им
Коментари Харесай

МВР предлага служители да получават безплатна храна и напитки в пари

МВР предлага неговите чиновници да получават левовата равноценност на полагаща им се безвъзмездна храна и ободряващи питиета. Това излиза наяве от пусната за разискване в

Сегашната концепция на управлението на вътрешното министерство идва след правосъдна драма във Върховния административен съд. Само преди няколко дни, висшите административни съдии отмениха наредба със същото наличие. Тогава причините бяха, че за приемането й са били посочени непълни претекстове, че е имало проблеми към разискването и обнародването, както и, че ногава от Министерство на вътрешните работи не показали финансовите и други средства, нужни за използването на новата уредба и предстоящите резултати.

В текста на сегашната проектонаредба се показва, че компенсациите на служителите на реда по това перо ще костват 2,5 млн. лева Те обаче няма да се отпускат в допълнение и ще са осигурени в границите на одобрените средства по индикатор " Персонал " в бюджета на министерството за съответната година.

С Наредбата на процедура се дефинират изискванията и реда за обезпечаване на левовата равноценност на полагащата се безвъзмездна храна на чиновниците на Министерството на вътрешните работи за осъществяване на действия, свързани със характерен темперамент на труда, и обезпечаване на левовата равноценност на ободряващи питиета на чиновниците на Министерството на вътрешните работи, полагащи труд през нощта от 22,00 до 6,00 ч.

Кой има право на безвъзмездна храна и ободряващи напитк и

Според Наредбата безплатната храна се поставя на чиновниците на Министерство на вътрешните работи за осъществяване на дейности, свързани със характерен темперамент на труда, които работят с дълготрайност не по-малка от половината от откритото работно време за деня в среда на йонизиращи лъчения; под въздействие на експозиция над откритите правила на канцерогени, мутагени, органични разтворители и биологични сътрудници, химически сътрудници, звук, трептения, тежки метали; в състава на екипажите на кораби; при изпитване на взривни материали и боеприпаси - само за директно заетите; в контакт с биологични сътрудници, създаващи заплаха от пораждане на инфекции; клинични лаборатории, научно-технически лаборатории и лаборатории по микробиология, както и с трупен материал; в затворени пространства с висока температура отвън допустимите правила  и предавана от характерни източници на топлота (кухненски блокове, перални и сушилни, парокотелни пространства и работещите във " Водолечение " към  филиалите на Медицинския институт - МВР (МИ - МВР); при средноденонощни температури под +10 °С и над +30 °С по данни от Националния институт по метеорология и хидрология; в специфични (затворени) пространства с клас на непорочност А, В и С; в производството по електролизно поцинковане и галванотехника; водолазна дейност; на чиновниците на Медицинския институт - МВР, които вземат участие в операционни екипи.

Безплатната храна включва всички храни по смисъла на Закона за храните като се изключи питие, виновност и високоалкохолни питиета, показват създателите на Наредбата.

На служителите на Министерство на вътрешните работи, които полагат нощен труд от 22,00 до 6,00 ч., се дават безплатно ободряващи напитки - чай, кафе, какао, енергийни и съдържащи кофеин напитки. За тях също е планувано да се отпуска левовата равноценност. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР